Kuulumisia USA:sta

Terveiset Tiikereille USA:sta! Tässä vähän omia kuulumisia ja tunnelmia alkaneesta kaudesta.

Tampassa on useita junioriseuroja, joiden taso vaihtelee. Sain kakkosveskarin paikan Tampa Scorpions -joukkueesta, joka on alueen tavoitteellisin kilpajoukkue juniorisarjoissa. Scorpions voitti viime kaudella Floridan 05-syntyneiden mestaruuden ja joukkueemme tavoitteeksi on asetettu USA:n mestaruus kaudella 2019-2020. Tavoitteellisuus näkyy siinä että pelaaminen täällä on aika paljon totisempaa touhua. Joukkueen valmentajana on John Tucker jolla on yli 650 NHL ottelua. Maalivahtivalmentaja on myös entinen NHL-veskari Matt Garon, noin 350 ottelua. Valkut ovat kyllä taitavia ja vaativia, mut ei ihan yhtä rentoja ja mukavia kuin LiTissä.

Pelin ja pelaajien taso on täällä aika kova ja kesti pari kuukautta saada juonesta kiinni. Ensimmaisillä viikolla tuntui että en saa yhtään ainoaa kiekkoa kiinni, mutta kyllä se siitä lähti. Hyvä että lähti, koska täällä voi muuten joutua ”farmiin” alemman tason joukkueeseen. Ykkösveskari Luke Romney pelaa enemmän otteluita, eli täällä ei peluuteta tasan. Ihan hyvä, niin saa syksyn opetella, kun täällä on jotkut säännöt vähän erilaisia.

Joukkueena toimiminen on hyvin erilaista kuin Suomessa. Tosi pieniäkin asioita on tarkasti ohjeistettu ja kaikki toimivat samalla tavalla. Pelaajien sopimuksessa mm. lukee minkälaisissa vaatteissa saavutaan peleihin. Meidän pitää käyttää vaaleita suoria housuja ja joukkueen kauluspaitaa. Onneksi ei tarvitse laittaa kravattia, mutta sellaisiakin joukkueita meidän sarjassa on.

Kotihallille ajetaan ruuhkasta riippuen 30-45 minuuttia ja myös pelimatkat ovat aika pitkiä. Vaikka sarjaa pelataan vain Floridassa, ajomatka on yleensä 2-3 tuntia. Sitten on erikseen turnauksia kauempana. Esim tällä kaudella turnauspaikkakuntia ovat Lake Placid, Las Vegas ja Detroit.

Kivaa tämä on täälläkin ja joukkueen kaverit ovat ihan mukavia.
Tsemppia kaikille pelaajille sarjakauteen. Hyvin olette aloittaneet!!

Work hard, play smart and have a great season!
Jerry

85iL0bIJSdSEojFFkuURLg_thumb_3f433Mcu6tM3T4ehfA+GZflnrA_thumb_3f44 UNADJUSTEDNONRAW_thumb_3f01 UNADJUSTEDNONRAW_thumb_3f2bUNADJUSTEDNONRAW_thumb_3f23